Patru modalități de a stimula imunitatea

Numele meu este Doru Paul si sunt medic oncolog specializat in cancere ORL si pulmonare.

În general, cancerul este o boală asociată cu vârsta, aproximativ 90% dintre cancere apar după vârsta de 60 de ani și, având în vedere îmbătrânirea populației generale, probabil că mortalitatea cancerului va depăși în curând mortalitatea bolilor cardiovasculare.

Cercetări recente au demonstrat că cancerele sunt foarte diferite de la o persoană la alta și că nu există două tipuri de cancer la fel. Chiar și în cadrul aceleiași tumori există clone diferite cu alterari genetice și metabolisme diferite. De asemenea, există diferențe între tumorile primare și metastaze.

Având în vedere eterogenitatea tumorilor canceroase, ceea ce incerc mereu este să ofer fiecărui pacient cel mai bun tratament disponibil pentru starea sa. Practic oncologia personalizată, iar subiectul cercetării mele in oncologie al și doctoratului meu este oncologia personalizată.

În ultimele două decenii, ca urmare a progreselor extraordinare în domeniul biologiei moleculare, există acum modalități terapeutice precum agenți țintiți sau imunoterapia care vizează modificări specifice prezente în interiorul celulelor canceroase, pe suprafața celulelor canceroase sau in stroma cancerizată.

Progresul din cercetarea în imunoterapie ne permite să valorificăm puterea și inteligența sistemului imunitar și să stimulăm imunitatea pentru a lupta împotriva cancerului.

Sanatatea sistemului imun este fundamentală pentru prevenirea și combaterea cancerului, și voi discuta pe scurt patru modalități simple care pot fi folosite pentru a stimula imunitatea.

În primul rând, exercițiul fizic.

O plimbare zilnică de cincisprezece minute sau mai mult stimulează imunitatea și s-a demonstrat, de exemplu, la paciențele cu cancer de sân, că poate reduce recidivele.

În al doilea rând, alimentația.

Alimentele folosite corect pot deveni medicamente. Există o legătură clară între cancer și inflamație, și microbiota intestinală joacă un rol cheie. Introducerea în alimentație a plantelor care conțin ingrediente antiinflamatoare naturale este importantă atât pentru prevenirea, cât și pentru tratamentul cancerului. Un alt element foarte important este îmbunătățirea ritmului circadian al corpului, mâncând la ore fixe în fiecare zi și nu la ore aleatorii.

În al treilea rând, somnul.

Somnul odihnitor pe timp de noapte este unul dintre cea mai eficienta cale de a îmbunătăți funcția sistemului imun. Ar trebui să încercați să dormiți înainte de zece și jumătate și să dormiți cel puțin șapte ore fără întreruperi în întuneric total.

Și, nu în ultimul rând, conexiunea minte-corp.

Cercetări recente au demonstrat o legătură clară între stress și progresia cancerului. Terminațiile noastre nervoase secretă mediatori chimici care pot modula direct activitatea sistemului imun. Pe cât posibil, ar trebui să încercați să reduceți stresul și să introduceți activități zilnice care să aducă liniște sufletească și relaxare în viața dumneavoastră. Mai presus de toate, nu vă pierdeți speranța, nu lăsați cancerul să vă invadeze viața, nu lăsați cancerul să vă stăpânească mintea, aliatul nostru cel mai de preț.